Mijn summer reads!

DSCN3845 (600x450)Ik bestel elk jaar voor mijn vakantie nieuwe boeken. Dit jaar leek het me leuk om jullie mijn summer reads te laten zien. Ik zal bij elk boek een link bijvoegen naar de Bol.com pagina. Ik lees trouwens voornamelijk in het Engels, als je een boek in het Nederlands wilt lezen kan dat, alle onderstaande boeken zijn ook in het Nederlands verkrijgbaar. Nu door naar de boeken die ik aan het zwembad in Turkije zal lezen.

DSCN3842 (600x450)

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Als eerste heb ik The Selection van Kiera Cass. The Selection (in het Nederlands De Selectie) gaat, zoals je kan lezen, over een meisje dat aan een wedstrijd mee moet doen om zo het hart van de prins te veroveren en dus prinses te worden, iets wat voor veel meisjes een droom is, maar niet voor America. Het klinkt heel cheesy ik weet het maar ik heb goede dingen over dit boek gehoord en ik ben er eigenlijk wel nieuwsgierig naar geworden. In veel (Amerikaanse/Engelse) reviews is voorbij gekomen dat het een beetje een The Bachelor idee is. Ik kijk dat programma verder niet maar misschien klinkt het jou bekend in de oren. Ik kijk in ieder geval uit om in de wereld van dit boek te duiken!

DSCN3836 (600x450)

Mensen en androïden leven samen in de grauwe straten van Nieuw Peking. Een dodelijke plaag houdt lelijk huis onder de bevolking. Vanuit de ruimte kijken de meedogenloze maanmensen toe, hun kans afwachtend. Niemand weet dat het lot van de aarde afhangt van één meisje… Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg. Ze is een tweederangsburger met een mysterieus verleden, beschimpt door haar stiefmoeder en beschuldigd van de ziekte van haar stiefzus. Maar als prins Kai in haar leven verschijnt, bevindt ze zich plots in het midden van een intergalactische strijd. Verscheurd door de keuze tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad, moet Cinder eerst de geheimen uit haar verleden achterhalen om de toekomst van haar wereld te kunnen beschermen.

Hiervoor lees ik dus in het Engels:  ‘maanmensen’ klinkt een stuk minder goed dan ‘moonpeople’ maar dat ter zijde. Het boek gaat over Cinder en is geschreven door Marissa Meyer. Meer heb ik er nog niet uitgehaald. Wel weet ik dat het boek losjes is gebaseerd op het sprookje Assepoester – Cinder, Cinderella, get it? ;D – ik ga me totaal laten verassen door dit boek. Ik weet dat er iets gebeurd met ‘maanmensen’ maar ik weet niet hoe dat gaat mengen met de rest van het boek, is er een oorlog, komt er een oorlog? Ik weet het niet maar ik zie er naar uit om dat allemaal uit te vinden!

DSCN3832 (600x450)

Een geheim genootschap en een verboden liefde… Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon. Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…

Last but not least heb ik het boek Talon van Julie Kagawa (in het Nederlands Pupil). Wat lijkt dit boek me vernieuwend en leuk! Mocht je het nog niet door hebben, ik ben nog al van de boeken die niet in het echt kunnen plaatsvinden of niet in onze wereld plaats vinden. Ik heb echter nog nooit een boek met mythische wezens erin gelezen. Dit boek leek me zo leuk dat ik hem moest hebben. Het boek gaat over een draak die vermomd is als mens maar dan verliefd wordt op een mens die op draken jaagt, een interessante situatie dacht ik zo. Ik ben benieuwd hoe er in het boek met de situatie wordt omgegaan. Ik wil trouwens ook even een momentje voor het uiterlijk van het boek, wat is dit boek mooi zeg! De schubben – heten ze zo? – op de kaft zijn voor een deel reflecterend en dat geeft zo’n mooi effect! De eerste pagina die normaal saai wit is heeft hier een mooie tattoo-achtige afbeelding van een draak. Qua uiterlijk ben ik in ieder geval al verkocht!

Ik heb zo veel zin om elk van deze boeken te gaan lezen! Ik ga sommige boeken (al dan niet alle boeken) reviewen maar laat even weten als er een boek bij zit die je zeker terug wilt zien!

Wat zijn jou boeken voor deze zomer? Welk genre lees je het liefst?

xxx

Advertenties

4 gedachtes over “Mijn summer reads!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s